Kind op 1 ontWIKKEL

Nr. 7 - Hoogbegaafdheid

Laatste kans! In september kun je nog gratis meedoen aan de Basistraining (hoog)begaafdheid

(Hoog)begaafde leerlingen zijn overal. Met de juiste aandacht voor hun behoeften, en met oog voor passend onderwijs voor hen, kunnen de meesten van hen een goede schoolloopbaan doorlopen in onze regio. Samenwerkingsverband Kind op 1 biedt bestuurders, directeuren, leerkrachten en IB’ers de gelegenheid deel te nemen aan de Basistraining '(Hoog)begaafdheid in de klas' met als doel de expertise te vergroten en te verdiepen op de volgende terreinen:

– Herkenning van (hoog)begaafde leerlingen: signaleren
– Structurele verrijking van het lesaanbod: compacten en verrijken
– Gedifferentieerd lesgeven: klassenmanagement
– Begeleiding van (hoog)begaafde leerlingen: coachen en begeleiden

Dit schooljaar gingen je al meer dan 400 onderwijscollega’s in de regio voor. Je kunt nog starten in september 2022. Wees er snel bij, want vol is vol.
Aanmelden of meer informatie:
Akke.

Nog plaatsen vrij in training ‘Het jonge kind’

Wil jij voor je vakantie je nog verdiepen in het jonge (hoog)begaafde kind? Op 23 mei en 3 juni zijn er nog mogelijkheden om meer te leren over het uitdagen van deze kinderen met behulp van reguliere materialen in groep 1-2. Trainster is Dorine Bier, groepsgrootte maximaal 8 personen. Locatie: een klas van een van de deelnemers. Deze wordt na inschrijving bekend gemaakt. Kosten zijn 30 euro per deelnemer. 21 september, 14 oktober en 21 november staan er nieuwe trainingen gepland. Precieze tijden stemmen we af met de deelnemers. Interesse? Mail naar Akke.

Hb-beleid in een oogopslag, geef jij ook feedback?

De aandacht voor (hoog)begaafdheid verspreidt zich over de regio. Steeds meer scholen zijn actief beleid aan het maken of bestaand beleid aan het herzien of implementeren. Het samenwerkingsverband werkt momenteel samen met een basisschool in de regio aan een eenvoudige flow die in 1 oogopslag de te zetten stappen weergeeft. Achter deze flow komen informatie-sheets met verdiepende informatie die gebaseerd is op de Basistraining '(Hoog)begaafdheid in de klas'.
Kun je ook inspiratie gebruiken voor jouw beleid? Wil je pilot-school zijn om kritisch te kijken naar de flow? Stuur een mail aan Akke.

Met welke hb-specialist werk jij samen?

Samenwerkingsverband Kind op 1 checkt momenteel de volledigheid van haar netwerk aan specialisten op het gebied van (hoog)begaafdheid. Wil je ons laten weten met welke specialist uit onderwijs/zorg naast die van het Samenwerkingsverband jij samenwerkt? Naam en adresgegevens kunnen naar Marian.

Certificaten en boeken zijn verstuurd

Alle deelnemers aan de eerste tranche van de Basistraining ‘(Hoog)begaafdheid in de klas’ hebben inmiddels hun certificaat ontvangen. Deelnemende scholen aan deze training dit schooljaar hebben ook het boek Kei in hoogbegaafdheid ontvangen.
Mocht je certificaat of boek niet ontvangen hebben: mail dan naar info@swvkindop1.nl. Anja en Gonny bekijken het dan.

Gratis bijeenkomst doorgaande ontwikkeling van begaafde leerlingen in po en vo

Op 25 mei 2022 organiseert het National Talent Centre Netherlands in samenwerking met CBO Talent Development voor regio Zuid inspiratiebijeenkomsten voor po- en vo-professionals die werken met of voor begaafde leerlingen. Centraal staan de belangrijkste trends en inzichten als het gaat om de doorgaande ontwikkeling van begaafde leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs en de meerwaarde van peergroeponderwijs (voltijd en deeltijd) binnen een regionaal dekkend ondersteuningscontinuüm.
Meer informatie vind je op de website van NTCN.

Stichting Kind op 1
Samenwerkingsverband voor passend primair onderwijs voor Oosterschelderegio en Walcheren
Adres: Deestraat 3, 4485 AJ 's Heer Arendkerke
Telefoon: 0113-228887
E-mail: info@swvkindop1.nl
Website: www.swvkindop1.nl

Verander uw abonnement    |    Bekijk online